De Levensbronnen®

De Levensbronnen® = Levenswijsheid

De Levensbronnen® gaan over “levenswijsheid” en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over hoe wij groeien, ons ontwikkelen, waarom wij hier in dit leven zijn en wat wij te doen hebben. De Levensbronnen® zijn ontstaan door universele wijsheid te verbinden met de psychologie van Jung. De Levensbronnen® gaan in eerste instantie over voelen om het daarna met ons verstand te begrijpen. In totaal zijn er 7 Levensbronnen®. Deze zijn verbonden met je fysieke, emotionele en spirituele groei. De eerste drie Levensbronnen® zijn verbonden met je leeftijd en je fysieke, emotionele en mentale groei en ontwikkeling. De andere vier Levensbronnen® zijn verbonden met je relationele, sociale,  individuele en collectieve groei en ontwikkeling.

Inspiratiebron
De psychologie van Carl Jung beschrijft systematisch de patronen en gedragingen van mensen in archetypes. Hij definieert deze als gedragspatronen. Volgens Jung zijn de archetypes een essentieel deel van ons mens zijn. Ze laten je zien hoe je je bewust en onbewust gedraagt. Ze helpen om onze persoonlijkheid in balans te brengen door bewust te worden van onze positieve en negatieve gedragspatronen. Wij als mens zeggen vaak “zo ben ik” in plaats van “zo doe ik”. Als je iets doet kun je ervoor kiezen om iets anders te doen. Je kunt er dus voor kiezen om je gedrag te veranderen. Ieder mens zit vaak vastgeroest in patronen. Hierdoor is hij zich niet meer bewust van zijn gedrag en zijn keuze om zich anders te gedragen.

21 archetypes
De archetypes werken als spiegels. Ze representeren in essentie alle kanten van ons menselijke bewustzijn. Wij hebben ons laten inspireren door de 12 archetypes van Jung. Aan de 7 Levensbronnen® hebben wij 21 archetypes verbonden. Deze hebben wij als mens allemaal in ons. Jung omschrijft de gedragspatronen vanuit licht en schaduw. Bij de Levensbronnen® hebben wij elke Levensbron verbonden met een archetype in balans (licht) en twee archetypes in disbalans (schaduw). De schaduwkant is verdeeld in te weinig en teveel energie. Elk geven ze een heel ander karakterbeeld. Bijvoorbeeld bij de Levensbron van Waarheid en Expressie is de persoon in balans de “Expressionist”, de persoon met te weinig energie in deze Levensbron de “Binnenvetter” en de persoon met teveel energie de “Zender”. De archetypes die je uitdraagt reflecteren de psychologische patronen van jouw zelfbeeld en zijn gerelateerd aan jouw energieniveau in het dagelijks leven.

Volledig potentieel
Of we nu man of vrouw zijn, in welke cultuur of geloof we ook opgroeien, de 21 archetypische kwaliteiten zitten in ons allemaal. Als je bewust bent van je gebruikte en niet gebruikte kwaliteiten, ontdek je de oneindige mogelijkheden die je als mens in je hebt en leef je jouw ware essentie.

Ontdek de essentie van wie je bent en wat je te delen hebt in dit leven

Door de Levensbronnen® te leren kennen, krijg je de mogelijkheid om weer in contact te komen met jouw ware essentie en jouw volledige potentieel. Je leert je gedrag te doorzien, wat je enorme eyeopeners geeft. Door deze inzichten en bewustwording, kijk je met een nieuwe blik naar jezelf. Je weet wie je bent, wat je mogelijkheden zijn en waar je passie en talenten liggen. Je ontdekt dat het leven een speeltuin van mogelijkheden, uitdagingen en kansen is.

Je valkuilen en schaduwkanten belemmeren je niet langer om je potentieel te leven. Ze zijn een stuk van jezelf en maken je tot wie je bent. Je weet hoe je van ze kan leren en hoe ze vervolgens weer in balans te brengen. Je ervaart focus, thuiskomen en kan niet wachten om jouw essentie met de wereld te delen. Niets houdt je meer tegen om jouw grootsheid te leven.

TRAJECT 8-WEEKSE LEVENSBRONNEN® COACHING

Tijdens een 8 weken durend coachingstraject ga je op ontdekkingstocht en leer je jouw 7 Levensbronnen® kennen en begrijpen. Elke week krijg je uitleg over 1 Levensbron en ervaar je in hoeverre deze Levensbron bij jou in en/of uit balans is. In dit traject word je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt de sleutel in handen om bewust vanuit alle 7 Levensbronnen® te leven, om ze in balans te brengen, te gebruiken en daarmee je volledige potentieel te leven. De deur naar een leven vol vertrouwen, vreugde, kracht, liefde, waarheid, bewustzijn en verbinding is geopend. In de laatste en 8ste sessie bepalen we samen wat jouw essentiële Levensbron is. Dit is de Levensbron die jou uniek maakt, die jouw essentie vertegenwoordigt en die jij in jouw leven wilt delen met anderen. Als je weet wat jouw essentiële Levensbron is, heb je de TomTom voor jouw levenspad gevonden. Bij alles wat je doet, kun je nu voelen of het klopt bij wie je bent. Dit is de blauwdruk van jouw leven en deze maakt dat je het spel van het leven doorziet. Gedurende 8 wekelijkse gesprekken van ieder ongeveer 1½ uur, ontdek je jouw zeven Levensbronnen® en jouw essentiële Levensbron. Je krijgt coachingsmateriaal dat je ook na het traject kunt blijven gebruiken.

Kosten volledig 8-weekse Levensbronnen® coaching:
Particulieren:    8 sessies van 1½ uur à € 110,00 inclusief 21% btw
ZZP-ers:             8 sessies van 1½ uur à € 100,00 exclusief 21% btw

Kosten losse coachingsessies:
Particulieren:    sessie van 1½ uur – € 125,00 inclusief 21% btw
ZZP-ers:             sessie van 1½ uur – € 125,00 exclusief 21% btw

ESSENTIËLE LEVENSBRON COACHING

Mis je iets in je leven; wil je meer uit jezelf halen; van baan veranderen, je studierichting bepalen of loop je vast privé of in je carrière? Dan is een Essentiële Levensbron coaching misschien iets voor jou. Dit traject bestaat uit twee gesprekken. In het eerste gesprek van ongeveer 1½ uur gaan we samen op ontdekkingstocht naar jouw diepste verlangen, je passie, je talenten en mogelijkheden. Na afloop van het eerste gesprek krijg je ideeën en opdrachten mee naar huis om de komende 2 weken aan te werken en om inspiratie op te doen. Na deze 2 weken vindt het tweede gesprek plaats. Je gevoel na het eerste gesprek en je huiswerk wordt geëvalueerd en samen met de coach wordt jouw Essentiële Levensbron bepaalt. Samen vul je de blauwdruk van jouw leven in. Deze blauwdruk kun je zien als de TomTom van jouw levenspad. Hij wijst jou de weg om dat wat jou zo uniek maakt te delen met de mensen om je heen. Dit tweede gesprek duurt ongeveer 1 uur.

De kosten voor het ontdekken van jouw Essentiële Levensbron in 2 sessies bedragen:
Particulieren:    1 sessie van 1½ uur en 1 sessie van 1 uur  € 250,00 inclusief 21% btw
ZZP-ers:             1 sessie van 1½ uur en 1 sessie van 1 uur  € 250,00 exclusief 21% btw

Heb je vragen of wil je een afspraak maken, mail dan naar info@dibacounseling.nl of bel naar 06 – 22 53 19 54.